יום שלישי, 23 בדצמבר 2014

4 חוקי ברזל בעולם הדפוס

הקפדה על חוקי ברזל היא חלק בלתי נפרד מתחום הדפוס. מטרת החוקים הללו היא להסדיר את העבודה בתחום, למנוע תקלות ולשמור על רמה גבוהה של ביצועים ותפוקה. כל מכון העוסק בהדפסות אמור להכיר את חוקי הברזל ולהקפיד עליהם. מעבר לכך, עובדים חדשים שעוברים הדרכה נחשפים אל החוקים הללו כבר בשלב מוקדם.

אלו 4 חוקי הברזל שקשה לתאר את תחום ההדפסות בלעדיהם:


1. כמות לא באה על חשבון איכות
חוק הברזל הראשון קובע שאין סיבה לשים את הכמות לפני האיכות. כיום יש מגוון רחב של אמצעים, ציוד ומכונות המאפשרים הדפסה איכותית בכמויות גדולות. הדפסה זו צריכה לעמוד לנגד עיניהם של מקצועני דפוס והיא דורשת מחויבות ומסירות.

2. לכל פרויקט יש שיטת הדפסה אחרת
רוב שיטות ההדפסה הישנות משמשות את תחום האמנות והן פחות רלוונטיות עבור לקוחות פרטיים, בעלי משרדים או בעלי מלאכה. יחד עם זאת, חוק הברזל השני קובע שלכל פרויקט יש שיטה המתאימה לו. התפקיד של אנשי המקצוע הוא בין היתר להסביר ללקוח על הבדלים בין הדפסה ישירה ועקיפה ולעזור לו לבחור את השיטה האידיאלית.

3. לא מוותרים על עמידה בלוח זמנים
כלל הברזל השלישי מייחד את ענף הדפוס מתחומים אחרים. הכלל מחייב את אנשי המקצוע העוסקים בתחום להקפיד על לוח זמנים. כל עיכוב בפרויקט עלול לגרור אחריו נזקים בלתי הפיכים. הדוגמאות הטובות ביותר לנזקים של עיכוב בלוח זמנים הן בעת הדפסת הזמנות לחתונה או לאירועים פרטיים, אך גם במגזר העסקי יש לכך משמעות.

4. חייבים להדפיס דוגמא

הכלל האחרון בתחום הדפוס הוא שחייבים להדפיס דוגמא לפני שמעבירים את הפרויקט להדפסה המונית. הדוגמא מאפשרת תיאום ציפיות מול הלקוח, מבטיחה את שביעות הרצון שלו ומונעת בזבוז משאבים.